Kişisel Gelişim Kitapları Yargısı

                                 

Birçok insan kişisel kitabı okumayı birçok insan da bunu eleştirmeyi sever.  Bu eleştirinin haklı ve haksız yönü var. Şöyle ki bir Amerikan gelişim kitabı ile Türkçe gelişim kitabı arasında fark vardır. (İstisnalar kaideyi bozmaz.) Amerikan kitapları genellikle kendini düşün sadece kendini, başarı için her şey mubah der. Türk kitaplarında bu kadar vahşi bir gelişim sunmaz. Aslında fark bariz ortadır.  Ayrıca birçok insan gelişim kitabını yanlış yorumluyor. Sen yaparsın, limit sensin, yeteneksizsiniz yetenek sizsiniz değil olay! Gelişim kitabının farklı türleri var.



Bu kitaplar sadece ufkunuzu açmanızı önermez. Bunu teknikler ve taktiklerle anlatmaya çalışır. Örneğin Yıka Beynini bu kitapta sözlerden çok teknikler anlatılmıştır. Eğer bu tekniklerde uymuyorsa kendi tekniğinizi oluşturabilirsiniz. Hipnoz ve kendine güvenme olaylarını ele alır. Kişisel gelişim kitapları insanları bencil, ego sahibi yapmaz eğer siz öyle iseniz zaten öylesinizdir!  Şu bir gerçek bazı insanlar gelişim kitabı okumayı seviyor. 
Uygulamada çok başarılı olmuyor. Bu benim de başıma gelmişti ve bir sürü gelişim kitabı okumuştum fakat harekete geçme de sıkıntılar olmuştu. Bu birazda depresif moda girmekten de olabilir. Ancak yine de bir insan bu kitapları okumayı seviyorsa (bu kişilerde bir yerde bıkacak veya aradığı ruhu bulacaktır.) bırakın okusunlar. Bu biraz da rahatlama yöntemi çünkü.  
Elbette yaratıcılığınız ortaya çıkacak ve aradığınız kanı bulacaksınız. Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar