Çok Mutsuzum, Hayattan Hiç Keyif Almıyorum

Çok mutsuzum, hayattan hiç keyif almıyorum.



Hayatımızda hepimizin yaşadığı bir bunalım türüdür. Yataktan kaldırmak istemeyen, boş boş şeyler yaptıran enerjisizlik halidir. Bunun nedeni hayatımızda bir doyum olmamasıdır. Nasıl yani diyeceksiniz. Bunlar şunlardan kaynaklanabilir;
-         Keyif aldığınız şeylerin artık tat vermemesi; Bu oluştuğunda farklı işlere yönelin. Size keyif verecek şeyler yapmaya çalışın. Sinema, kitap, film, eğlence yerlerine gitmek kafanızı toparlamanıza yardımcı olur.

-         Stresli ortamda çalışmak. En çok kaynaklanan nedenlerden biridir. Devamlı aynı işte çalışmaktan kaynaklı olabileceği gibi iş arkadaşları, patron, işin sıkıcılığı, işin uzaklığı gibi birçok nedenden de kaynaklanabilir. Yapılabilecek şeyler ise işten uzaklaşmak için tatile gitmek.  İş arayıp farklı bir işe yerleşmek. Ya da işten uzaklaşıp kafa dinlemek olabilir.

-         Yapılacak başka işler bulun. Kendinize ek işler bulun. Farklı işler sizi rahatlamanıza yardımcı olabilir. Örgü örmek, el işi bulmak, not tutmak, kitap yazmaya çalışmak gibi…
-         Diğer bir nedeni devamlı kariyer yapma isteği ve kendini istediğin yerde görememek. Gelecek kaygısı olabilir. Bunları da sizin kafaya takmamanız gereken konulardır. Ancak bunu tek başınıza yapabilmek güç olabilir. Yukarıdaki çözümler işe yaramıyorsa, sevdiğiniz arkadaşlarınızla konuşmak, dolaşmak size iyi gelebilir. Bunun dışında psikiyatrik bir çözüm de sıkıntınız giderebilir.

-         İş bulamamak da başka bir nedenlerden kaynaklanan mutsuz etme sebebidir. Bunun için geçici alt bir işe girip, kendinizi geliştirerek daha iyi işlere başvurmak çözüm olabilir.

-         Anne – baba ortamı veya çocukların hareketlerinden kaynaklanan mutsuzluklar olabilir. Burada size bir kitap tavsiyesi yapmak istiyorum. “Hatalı alanlarınız” bu kitabı kitapçılardan bir bakın ve olumlu geldiyse alın ve okuyun.


Belki de o kadar mutsuz olmamanız gerekiyor. Birçok güzellik vardır. Siz farkında değilsiniz

-         Kendinize bir hedef koyun. Nerede olmak istediğinizi yürekten hayal edin. Bunu gerçekleştirmek için çalışın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar