Hangi Vitamin Nerede Faydası Oluyor?



A VİTAMİNİ: Karaciğer, havuç, yumurta, sarı yeşil sebzeler ve süt ürünlerinde bulunan A vitamini mikroplara karşı koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar.

C VİTAMİNİ: Limon portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgillerde ve domates, kivi ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Virüs saldırılarına karşı korumayı sağlar.

D VİTAMİNİ: Kemik gelişimi ve diş sağlığı için oldukça gereklidir. Kalsiyum ve fosforun işlenmesinde önemli rol oynar. Yağlı balık, yumurta sarısı, peynir, süt içinde bolca bulunur. Vücutta depolandığından aşırı tüketimi de toksik etki yaratabilir.

E VİTAMİNİ: Zeytinyağı, kuru meyveler, kepekli ürünler, havuç, kabak ve deniz ürünlerinde bulunabilir. Bağışıklığı koruyan vitaminlerden biridir. Yaşlanmaya karşı etkili ve hücre yenilenmesinde büyük rolü vardır. A vitaminlerinin işlenmesini hızlandırır.

ÇİNKO: Hücrelerin çoğalmasını ve saldırıya karşı savunmasını sağlayan çinko sağlıklı vücut için gerekli mineraldir. Hayvansal gıdalar ve özellikle deniz ürünlerinden zengin olarak bulunur.

BAKIR: Enfeksiyon hastalıklarına karşı akyuvarların çoğalmasını sağlayarak korumaya çalışır. BAKIRIN eksikliği bağışıklığı önemli ölçüde zedeler. Karaciğer, kuru meyve ve çikolata bakır açasından zengin besinlerdir.

MANGANEZ: Vücudun savunasını güçlendiren manganez, kepekli ürünlerde, kuru meyvelerde, sebzelerde bolca bulunur.

DEMİR: Büyüme ve ergenlik çağındakiler ile hamile kadınlar için çok faydalı bir mineraldir. Demir; kırmızı et, yumurta ve kuru meyvelerde bol miktarda bulunur.


İlaç yerine her zaman sebze, meyve tüketmeye çalışın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar