Karizma Nedir - Karizmatik İnsan Nasıl Olunur ve İnsanları Etkilemek Üzerine Bir Yazı ...

Karizma insanın hayat boyu üzerinde bir elbise gibi taşıyacağı karakter ve dış görünüştür. İlk ön yargısı insanların dış görünüşünüze daha sonra da karakterinize bağlıdır.


Bildiğimiz gibi artık yaşadığımız dünya da insanın iç özellikleri kadar dış görünüşü de büyük bir önem taşıyor. Bir İş yerine başvuru yapmaya gittiğimiz de , bir toplantıda konuşma yapacağımız zaman ve bizim konumuz olan sosyal hayatta giyim ve karizmanın yeri oldukça önemlidir. Karizmayı sadece giyim olarak değil karakter ve yaşayış biçimi olarak da ele almamız lazım sadece şık giysiler karizma olmanızı sağlamaz. 


İlk yapacağınız şey gözünüzdeki karizmatik erkek modelini bir kağıda yazmanız ve sizde olmayan özellikler nelerse onları tespit etmeniz. Daha sonra yapacağınız iş dışarıdaki insanlardan sizi farklı kılacak ama abartılı olmayacak dış görünüş düzeltmeleri saç kesimi , giyim tarzı vb. gibi. Eğer gençseniz ve büyük bir şehirde yaşıyorsanız biraz dış ülkelerin giyim tarzını takip etmenizi tavsiye ederim lakin ne tam bir Amerikan tarzı nede Japonların tarzlarını kopyalamayın karıştırın biraz kendinizce kombin yapın ama sakın saçınızı çok fazla uzatmayın. 


Orta yaşlardaysanız mesela 20 yaşın üstü bence orta bir yaştır vücudunuza oturan, sade, beyaz tenliyseniz koyu ton renkler, esmer iseniz açık renk tonları yakası çok açıkta olmayan tişört ve altınıza paçası en dar haliyle 20 cm olan kot yada keten pantolonlar tercih etmeniz dış görünüş olarak size uyacaktır. Ama tabi ki bitmiyor. Erkeğin en iyisi bakımlı olan, güzel konuşabilen ve karşısında ki insanda tek bir kötü izlenim bırakmayacak şekilde olandır. Hemcinsi onu içten içe süzüp örnek almak isteyecek. Böyle bir erkeği her kadın yanında taşımak ister. Ama böyle erkek olmak da dediğimiz kadar kolay değildir. Her şeyine dikkat etmelisin her şeyi dozajında yapıp fazlaya kaçmamalısın. Her evden çıkarken bakkala bile gidecek olsan saçını düzeltip üstünü değiştirip parfümünü sıkmalısın. Çok fazla konuşmamalı , çok fazla gülmemeli, hayatını herkesin bilmemesi gerekir. Karanlık odaların olmalı ki karşındaki kişi seni merak edip araştırmalı, uğruna zaman harcamalı. Bunu başarmak önemli olan asıl şey olmalı senin için. İlk başlarda milletin bana bakışı değişse ne olacak değişmese ne olacak dersin ama bir kere bu şekilde yaşamanın, insanların senin peşinde koşmasının tadını aldıktan sonra anlarsın önemini karizmanın.

Güç ve karizma gizden gelir. Bakımsız erkeğin yakışıklılığının değeri olmaz. Çöp kutusunun içinde ne olduğunu herkes bilir ama güzel şekil verilmiş kapalı bir kutudan ne çıkacağını kimse bilemez ve dikkat çeker , ilgilenilir. Önemli olan hayatımızın her anını en zirvelerde yaşamaktır. Kendinize yakışanı yapmanız dileğimle..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar