Kişisel Gelişim Noktası



Kişisel gelişim noktası nedir? Bu sorunun en iyi cevabının hayatınıza bakıp da, “bunu daha fazla kaldıramıyorum artık,” dediğiniz an olduğunu düşünmüşümdür hep. Yaşadıklarınız size öyle ağır gelir ve altında öyle çok ezilirsiniz ki kendinizi küçücük hiçbir işe yaramayan bir nokta gibi görmeye başlarsınız.

Tam o noktaya kişisel gelişim noktası diyebiliriz. Unutmayın, evren de küçücük bir noktadan patlayarak bu hale geldi. Bir anda hızla büyümeye ve gelişmeye başladı. Ya da basit olarak bir top düşünün, onu yere attınız, yere değdiği noktada Newton’un Kuvvetler Yasasına uyacak ve zıplayacaktır.

Fiziğin ve doğanın kanunlarını insan hayatına uyarlamayı sevmişimdir hep. Aslında günlük yaşantımız içinde farkına varamasak da hepimiz evrenin kanunlarına uyarak yaşıyoruz. İşin güzelliği de bu kanunlarda, kendinizi en dip noktaya vurmuş hissettiğiniz anda hiç korkmanıza gerek yok. Çünkü temel kanunlardan biri olan etki tepki yasasınca o nokta sizin en hızlı sıçramaya imza atacağınız noktadır.

Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini anladığınızda beynin kendini savunma mekanizması devreye girer ve sizi her türlü karanlık duygulardan korumak için araştırmalar yapmaya başlar. Direnç göstermemek ve akışına bırakmak önemlidir. Tamamen inanmalısınız ki hayatınız artık kendini iyileştirmeye başladı.


Burada şunu söylemeliyim ki bu yazıyı okuyan ve kendini realist olarak tanımlayan bir grup insan “yine bir kişisel gelişim saçmalığı,” diyor olabilir. Bilimsel bir açıklaması bile yok! Değil mi? Değil. Devam edin bilimde hiçbir şey aksi ispatlanana kadar reddedilmemelidir. Araştırmanıza beynin ve bilinçaltının işlevleri ve bu konuda yapılan bilimsel deneyleri inceleyerek başlayın. Eminim ki kendinizi tekrar bu sayfada bulacaksınız.

Artık kişisel gelişim noktasındasınız. Kendinize yardım etmenin en hızlı yolu, kendinizi buna tutkuyla adamanızdır. Hayatınızdaki sorunlar aklınızda ne kadar çok belirirse, kendinize yardım etme isteği de o kadar çok aklınıza gelmelidir. Tutkuyla yapılmayan işlerin başarısız olma ihtimalinin az olması gibi, tutkusuz yapılan işlerin de başarılı olma ihtimali azdır.

Kişisel gelişiminizi hayatınızda sorunlu gördüğünüz her alana yöneltin. Bu isterseniz sizin kilo probleminiz, sigara bağımlılığınız, işsizlik ya da sağlık sorunlarınız olabilir. Araştırmaya devam edin. Etrafınızda bu güne kadar farkında olmadan bir çok şey duymuş olmalısınız. Çekim yasası, yoga ve meditasyon, çakralar, nlp ve eft teknikleri, bilinç altı temizleme müzik programları, beyin frekanslarıyla ilgili çalışmalar…


Kendinize iyi gelen bir şeyler bulun. Orta çağda bir çiftlikte yaşamıyoruz. 2000’li yıllarda bilim ve teknolojinin her alanda olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Kendimizi duyguları olan, korkusuz bir robot gibi programlamayı öğrendiğimiz noktadayız. Hayatınızın ne denli kolay ve güzel olabileceğini hayal edin.

Sizin de hayatınızın değişme zamanı gelmedi mi?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar