Stressiz ve Mutlu Olmak İçin Yapabilecekler

- Derin Nefes Alın.

İyi bir nefes alabilmek için;
- Mümkün olduğunca aç karınla,
- Ya ayakta ya da sırt üstü yatarak sabah, öğleye doğru, akşama doğru ve yatarken en az beşer kez yapılmalı
- Gözleri kapamalı (çünkü gözler en çok enerji harcayan organımızdır)
- Nefesi burundan yavaş yavaş almalı
- Akciğerimiz üç bölümden oluşur;
- Üst bölümünü şişirdiğimiz de omuzlarımız yukarı kalkar,
- Orta bölümünü şişirdiğimiz de göğüs kafesimiz genişler,
- Alt bölümü şişirdiğimiz de karın bölgesi (mide üzeri) şişecektir.

-  İnsanlara Yardım Edin. Ancak Asla Karşılık Beklemeyin.

- İnsanlara yardım etmek sizi mutlu eder. Ancak beklentiler her zaman sizi üzer ve karşı tarafa da farklı davranmanıza neden olur. Kendinizi de düşünün ve sizi sıkıntıya sokacak yardımlar yapmayın. Şimdiye kadar yaptığınız iyilik ve yardımlarınızdan asla bahsetmeyin ve karşılık beklemeyin. Her zaman da insanlara yardıma da koşamazsınız bunu tatlı bir dil ile anlatın.


- Spor Yapın.

- Evde sabah veya akşam spor yapın. Gezmek veya tempolu koşu iyi gelir. Başta yorulursunuz. Ancak alıştığınızda daha zinde bir vücudunuz olduğunu fark edeceksiniz. Bilgisayar başında oturuyorsanız esneme hareketleri yapın ve arada kalkıp hareket edin. Futbol, tenis, masa tenisi, basketbol oynayın. Bunlar sizi gençleştirecek tir.


- Saçmalayın ve Kendinizi Motive Edin.

- Kendi başınıza iken saçmalayın. Bu şekilde kendinizi komik bularak mutlu edebilirsiniz. Kendi kendinizi motive etmek için kendinize güzel sözler söyleyin. Suya bile güzel sözler söyleyince kristalleri güzelleşiyor sa siz niye kendinize haksızlık edesiniz. Siz mükemmelsiniz ve dünyada her insan gibi teksiniz. 


- Bir şeyler Satın Alırken Gerçekten Buna İhtiyacınız Var mı Diye Sorgulayın.

- Her gördüğünüzü ihtiyaç görüp alırsanız, maddi olarak zor duruma düşersiniz. Alacağınız şeyi alırken almadan önce buna başka alternatif çözüm var mı, bu ürünü veya hizmeti almadan önce yaşamım nasıldı, bu benim hayatıma ne kadar vakit kazandıracak sorularına cevap verin. Bu sorulara göre ihtiyacınızı karşılayın.


- Sevdiklerinizi unutmayın. Onlarla Vakit Geçirin.

- Sevdiklerinizle beraber muhabbet edin, çay için, yemek yiyin, vakit geçirin. Onları sevdiğinizi hissettirin. Unutmayın sevgi emek ister. Onları unutmayın. Ziyaret Edin. Böylece sosyalliğinizi arttırır ve daha keyifli olabilirsiniz.


Kitap Okuyun ve Güzel Kitaplar Alın. 

- Güzel kitaplar alın. Okumasınız bile bu kitapları bir gün okuyacağınız için kenarda bulundurun. Kitapçıda dolaşırken ufkunuzu ve düşüncelerinizi açacak kitaplar bulabilirsiniz. Kitap okumak çok keyiflidir. Hele ilginize uyan bir kitapsa ...


- İnancınız Varsa Yaratıcıya Şükredin.

- İnsan her zaman başka bir kendisini yaratan bir yaratıcının olduğunu düşünür. Tabi düşünmeyenler de vardır. Onların da düşüncelerine saygılıyız. Dua ettiğimizde, şükrettiğimiz de bizi maddi durumun bile memnun edemeyeceği bir güç oluşur. Bu kadar zengin ve doyumsuz insanların mutsuz olması neden olabilir?



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sayfalar

Popüler Yayınlar